Vad är skillnaden mellan en dröm och ett mål?

Drömmar och mål, vad är egentligen det och vad är skillnaden på dem? För mig är drömmar någonting som man drömmer om att göra, någonting som man vill göra men kanske inte vågar. Mål däremot är saker man har bestämt sig för att göra och innan man klarat av dem är de mål. Så enligt mig går tankar och saker jag vill göra från att vara drömmar till att bli mål som jag sedan förhoppningsvis uppfyller. Jag är en sådan person som drömmer mycket, jag tänker och säger till mig själv att det hade varit häftigt att göra. Vissa saker tar jag tag i och gör till mål medan många bara ligger kvar långt bak i huvudet och förblir drömmar. Jag tänkte därför dela med mig utav några av mina drömmar och mål så kanske ni också kan göra det. På så vis kan vi hjälpas åt att inspirera och peppa varandra att faktiskt våga ta tag i sina drömmar och göra dem till mål.

Några drömmar som jag har är att det ska bli en fin sommar, ingenting jag tyvärr kan påverka. Jag vill någon gång i framtiden, gärna snart, tatuera mig. Jag vill hoppa fallskärm, bungyjump, flyga segelflygplan och resa till Australien samt USA. Men den största drömmen av dem alla är att någon gång i framtiden på gifta mig med mitt livs kärlek.

Några mål som jag då har, alltså saker som jag har tagit tag i och faktiskt planerar att genomföra inom låt säga de närmaste åren. Jag vill ta studenten och vara nöjd över mina betyg, denna handlar egentligen om två mål. Att just ta studenten, vilket jag kommer göra näsa sommar samt att bli så säker i mig själv och sänka mina höga krav på mig själv så att jag blir nöjd med de betygen jag får, även fast att de inte är ett A i alla ämnen. Jag vill börja plugga på ett universitet efter gymnasiet, flytta från Markaryd och börja mitt egna liv någon annanstans. Mina mål är stora, men jag är fast besluten om att klara av dem.

Sedan har jag också en punkt som jag inte riktigt vet var jag ska placera, den hamnar liksom någonstans mitt emellan. Den är en dröm eftersom att det är en sak jag inte kan påverka helt och hållet själv, dessutom kan jag inte heller bestämma på ett ungefär när det ska ske. Men samtidigt är det ett mål eftersom att jag jobbar och strävar efter detta varje dag, många dagar flera gånger. Saken som jag inte kan placera på varken det ena eller det andra är att jag vill att min blogg ska slå igenom. Jag drömmer inte om att vara en liten blogg, min dröm och mitt mål är att den ska komma upp bland de stora bloggarna och att jag ska kunna jobba med enbart min blogg i framtiden. En stor dröm som är svårplacerad, fortsättning följer helt enkelt...

Gillar

Kommentarer