Nyårsmål

Hej på er och god förmiddag! Måndag idag, vecka 1, årets första hela vecka och skolan börjar så småningom dra igång igen efter julledigheten. Vi startar det här året med hemtenta som ska in den 15, så fram tills dess kan jag lägga upp min tid precis som jag vill, bara tentan är inlämnad senast den 15.

Eftersom det är vecka 1 känns det som att man fortfarande har möjlighet till att komma på nyårmål eller månadsmål som man vill försöka uppnå under den perioden som man bestämmer sig för. Har ni några nyårslöften? Själv har jag bestämt mig för fyra stycken och jag har en bra känsla inför dem alla.

1. Gå minst 10 000 steg om dagen. Precis så enkelt är det, målet är att jag varje dag ska komma upp i minst 10 000 steg. Eftersom jag sitter mycket still till vardags med skolan och plugg har jag som mål att verkligen anstränga mig och komma upp i det här målet. I höstas kunde jag känna mig nöjd om jag kom upp i 7000-8000 steg på en dag, men i år ska jag anstränga mig och gå ut den extra svängen på kvällen också om det behövs.

2. Lära mig att springa. Jag skulle så gärna vilja lära mig att springa och så småningom även känna att det är skönt och nästan lite avkopplande att gå ut och springa en runda. Målet är att jag tillsammans med Lucas, som redan springer, ska springa milen på nyårsaftons förmiddag 2021.

3. Börja yoga. Jag är så sugen på att börja yoga och försöka hitta ett inre lugn så att jag inte blir lika stressad av småsaker i fortsättningen. Förhoppningen är att kunna gå på någon klass på en studio så småningom när det känns bättre med hela Corona-situationen. Men tanken är att jag så smått ska börja antingen om jag hittar en app att ta hjälp av eller följa en Youtube video eller liknande. Om någon har tips mottages de gärna.

4. Minska min skärmtid. Givetvis kommer det inte att gå att minska skärmtiden som jag har till skola och skolarbete, men min förhoppning är att kunna minska den resterande skärmtiden. Jag har inget specifikt mål med detta mer än att jag ska försöka att inte kolla telefonen det sista jag gör innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar. Jag tänker även att om jag minskar skärmtiden innan läggdags kanske jag får lättare för att somna också.

Som ni märker handlar mina nyårsmål mycket om mitt eget välmående och att förbättra det på olika sätt. Inte för att jag mår väldigt dåligt utan för att jag tror att jag skulle kunna må mycket bättre i min vardag med hjälp av små förändringar. 2021 ska bli året som jag fokuserar på mig själv och det som jag mår bra av. #nouw30daychallenge

Gillar

Kommentarer