Min Bok - Mina Drömmar

Mina drömmar

”Every morning you have two choices, continue to sleepwith your dreams, or wake up and chase them.”

Drömmar? Vad är egentligen drömmar? Hur vet jag vilkadrömmar jag ska satsa på och försöka förverkliga? Drömmar kan vara så olikafrån person till person. Någon kanske drömmer om att bli känd, medan en annandrömmer om att bli fotbollsproffs, medan en tredje drömmer om att få träffa enspeciell person. Vad drömmer jag om? Det är en fråga man kan ställa sig självoch för att få ett bra svar på den får man nog tänka efter ganska länge. Jaghar många drömmar, det vet jag. Drömmar om många olika saker, drömmar omskolan, om karriären efter skolan, om livet i allmänhet och mycket, mycket mer.Men vilka drömmar är då värda att satsa på och vilka drömmar ska få förblidrömmar för tillfället? För jag tror, att om du kämpar tillräckligt mycketkommer du förr eller senare att förverkliga alla dina drömmar. Och vem vet, omtio år har du kanske inte samma drömmar som idag. Antingen har du förverkligatdem, eller så har du ersatt dem med nya drömmar.

Om vi börjar med skolan så drömmer jag om att gå utnian med bra betyg. Jag drömmer om att få läsa vidare på universitet ellerhögskola efter gymnasiet. Och jag drömmer också om att få gå en stylistutbildning.Detta är några av de drömmar jag har inom skola och utbildning.

Jag jobbar mot att ha ett meritvärde på minst 300poäng när jag går ut nian, vilket jag tror att jag kommer att lyckas med om jagjobbar riktigt hårt och försöker att anstränga mig lite mer i några ämnen. Attläsa vidare efter gymnasiet är för mig en självklarhet. Jag vet egentligen interiktigt vad jag vill bli när jag blir stor, men jag vet att jag vill ha chansenatt kunna läsa vidare efter gymnasiet. Jag vet också att jag kommer att blibesviken på mig själv om jag inte läser en högskoleförberedande linje. Därförser jag det som en självklarhet att läsa en linje som ger mig behörigheten attkunna läsa vidare senare i livet.

Sedan drömmer jag ju som sagt även om att gå enstylistutbildning, och som jag känner i dagsläget så är det någonting jagkommer att göra inom några år. Från början tänkte jag att gå en stylistlinje pågymnasiet. Men den är inte högskoleförberedande, och det finns många bra kurserpå kortare tid som man kan läsa på kvällar eller ta ett sabbatsår och läsa.

Karriären efter skolan ska väl egentligen inte varanågot som jag funderar över särskilt mycket ännu. Men det är faktiskt något somjag gör. Jag drömmer om att få jobba med människor, men jag drömmer också omatt få jobba som stylist, också drömmer jag om att bloggen ska bli stor så attjag kan ha det som arbete. Min blogg handlar om mig, mitt liv, mina tankar ochmycket mode och skönhet då det är mina två största intressen. Just karriärmässigtär det min största dröm, att få jobba med bloggen, jobba med smink och kläderoch allt annat sådant som jag älskar. Att få stå framför en kamera och poseraför att få snygga outfitbilder, och att få uttrycka mina tankar i text. Det ärmitt absoluta drömjobb och det är det jag jobbar efter att uppnå. Självklartkommer jag även att utbilda mig på ”riktigt” också, så att man har något attfalla tillbaka på. Man vet ju aldrig vad som händer.

Familjemässigt drömmer jag om att få gifta mig med minlivskärlek. I en jättevacker klänning med alla våra vänner och vår familj. Jagdrömmer om att få barn, om att få bli mamma och allt vad det innebär. Mångagånger är det säkert hur jobbigt som helst, men jag kan nog slå vad om nästanvad som helst att det är så värt det.

Jag drömmer om att flytta från Markaryd, flytta tillen större stad. Köpa hus eller lägenhet där och få börja ett nytt kapitel imitt liv. Men innan dess vill jag gärna uppleva världen, resa, kanske boutomlands, plugga och bara njuta utav livets goda dagar.

Drömmar är något som är abstrakt och många gånger ärdet nog svårt att sätta fingret på vad just din dröm är och vad den innebär.Men fundera lite. Har du några drömmar som skulle kunna gå att förverkliga inomnågot år? Eller ska du kanske låta dem ligga ett tag så att du vet precis vaddu ska göra med dem? Som sagt så tror jag att alla drömmar går att förverkliga,vissa tar bara lite längre tid och vem vet egentligen vad som kommer att händaom fem, tio eller femton år?

Gillar

Kommentarer