Min Bok - Maja Persson

Maja Persson - Vem är det?

”I am who I am. I´m weird, I´m lame, I run intothings, I spill fod, I trip, I scream about random & stupid stuff. But Ilike it that way.”

Det här är jag, blond, gröna ögon och glasögon. Menjag är egentligen så mycket mer än det. Jag är en person med ett väldigt stortintresse för smink och att få stå framför en kamera. Både på film och bild. Jagälskar att umgås med min familj och mina vänner och att få lära känna nyamänniskor. Samtidigt tycker jag att det är väldigt skönt att få dra migtillbaka lite, låsa in sig på rummet med en bra bok eller datorn och en koppte. Det kan vara väldigt skönt att bara få vara. Att inte behöva tänka på någotspeciellt. Dessutom tycker jag väldigt mycket om att få hjälpa människor påolika sätt, genom att lyssna på vad de ha att säga eller bara finnas där när debehöver en tröstande famn. Jag vill att andra människor ska se mig som en snällperson som vill alla andra väl. Jag vill stå vid deras sida genom allt detjobbiga och få se när de kommer i mål. Jag skulle själv beskriva mig så, mensen är det ju alltid väldigt svårt att veta vad andra tycker om en.

Något annat som jag också uppskattar väldigt mycket äratt både skriva och läsa. Läsa gör jag för att koppla av och skriva gör jag föratt få ut mina känslor. Jag tycker personligen att det oftast är väldigt enkeltatt uttrycka sig genom text och jag tycker att man kan få fram så många olikakänslor och få utlopp för dem. Ibland skriver jag av mig när det bubblaralldeles för mycket i huvudet på mig, ibland av en massa galna idéer man fåttoch ibland utav ilska och irritation. Just att skriva när man är arg ellerirriterad gör att man får med många åsikter i sina texter. Dock gör jag aldrignågot av de texterna då de oftast är ganska flummiga.

Men om vi nu ska gå tillbaka till mitt självporträttoch mitt utseende så kan man nog säga att jag har två ganska olika stilar. Ensom älskar att vara uppklädd och väldigt sminkad. Medan den andra går helt utansmink och med håret uppsatt i en hästväns eller knut. Men jag skulle faktisktinte kunna välja bara en utav dem, båda stilarna är lika mycket jag. Både medoch utan smink.

Som ni ser på mitt självporträtt så har jag valt attha med dem båda mina jag. Halva ansiktet har väldigt mycket smink och lockigthår, det är så jag oftast ser ut när jag filmar och blir fotograferad. Denandra halvan utav ansiktet bär inget smink och har håret uppsatt i enhästsvans. Det är så jag oftast ser ut när jag själv står bakom kameran.

Det här är jag, alltid samma person med sammaintressen och mål i livet, bara i olika skepnader. Men som sagt är jag alltidjag hur jag än ser ut.

Tyvärr så har jag ingen bild på mitt självporträtt eftersom att det finns i skolan.

Gillar

Kommentarer