Min Bok - Den Perfekta Världen

Den perfekta världen

”Faking asmile is so much easier than explaining why you are sad”.

Varför ärdet mycket enklare att le på låtsas än att berätta varför man är ledsen? Är detför att vi lever i en värld där allt ska se så ”perfekt” ut utåt? Jag vet egentligeninte varför men jag känner igen mig. Och om jag känner igen mig, hur mångaandra är det då som också gör det? Jag vet att det är många, många personer sommår dåligt men inte vill erkänna det eller helt enkelt inte vill att andra skaveta att de mår dåligt. För precis som citatet lyder är det mycket enklare attlåtsas vara glad än att förklara för andra varför du är ledsen. För då troralla andra att allt är precis som det ska vara. För om de mår dåligt är de inte”perfekta”. Men vad är egentligen ”perfekt”?

Jag kanerkänna för er att jag faktiskt har gjort så några gånger. Det är inte mångagånger, men det har hänt. Speciellt förra hösten då hela mitt liv var kaos, detvar så mycket enklare att le lite och säga att man mådde ok fast att allt barakändes helt hopplöst just då. Man ville ju inte visa sig svag. Men för mig sålöste det sig bra, men det gör det inte för alla. Det finns folk som mår sådåligt att de försvinner in i ett självskadebeteende, att de gråter sig självatill sömn varenda kväll och att de till slut väljer att avsluta sina liv föratt de inte orkar mer.

Men vad ärdet då som gör att så många mår dåligt eller känner att de inte trivs med sigsjälv? Jag tror att de sociala medierna har mycket med detta att göra. Det ärinte bara deras fel, men mycket kan bero på det. För hela tiden, dag in och dagut matas vi med bilder på de ”perfekta” kropparna, på hur många gånger man skaträna för att bli sådär ”perfekt”, vad du ska äta, hur du ska sminka dig ochhur du ska klä dig.

Jag tyckerinte om att träna, det är något av det tråkigaste jag vet. Är jag då inte ”perfekt”för att jag inte tränar si och så många timmar i veckan? En annan tjej som intetycker om att sminka sig, är hon då inte ”perfekt” för att hon inte sminkarsig? Jo det är hon, för alla vi på denna jord är ”perfekta” precis som vi är.Om vi nu vill använda ordet ”perfekt”, för det är egentligen ett ord som jaginte tycker om. För vem kan egentligen avgöra vad som är ”perfekt”?

Någontingsom är ”perfekt” för mig är antagligen inte ”perfekt” för dig. Så för att vialla ska kunna må lite bättre, kan vi inte bara kolla upp från våra telefoneren liten stund och strunta i den ”perfekta” världen. Titta upp, umgås med demänniskor som gör dig glad, skratta, njut och ta vara på den tiden som vifaktiskt har. Och om du inte mår bra, våga fråga efter hjälp och våga ta emotden hjälp som erbjuds. Snälla gör det, var snäll mot dig själv så ska du snartfå se att det där låtsas leendet snart inte är på låtsas utan på riktigt.

För litemer än ett år sedan rasade hela mitt liv samman på grund utav händelser somdrabbade min familj. Men idag står jag här starkare än någonsin förr och fastbesluten av att klara av det som kastas på mig. Mitt leende är inte längre pålåtsas och jag vill inte att ditt heller ska vara det. Tillsammans är vistarka!

Gillar

Kommentarer