Min Bok - Att Få Göra Det Jag Älskar

Att få göra det jag älskar

”Wear make-up all you want… Just know when you don´twear it you´re still beautiful.”

Vissa spelar fotboll, andra håller på med musik. Närjag vill göra något som jag verkligen älskar så sminkar jag mig. För många utaver kan det säkert låta lite halvkonstigt. Men det är så det är. När jag villglömma bort allting för en liten stund så tänder jag lamporna vid mittsminkbord, tar fram allt mitt smink, lägger det framför mig och låter fantasinflöda. Jag provar olika färger på ögonskuggor, gör helknasiga sminkningar ochibland när jag inte orkar tänka, eller bara inte vill tänka, då sminkar jag migså som händerna vill. Vill de ta den lila ögonskuggan, ja då tar jag den lilaögonskuggan. Jag låter händerna bestämma hur det ska bli.

Det med händerna kan nog låta lite halvflummigt, menpå något sätt så fungerar det för mig. Jag släpper alla tankar på precisallting och bara sitter där, kollar mig i spegeln och ser något vackert trädafram i spegeln framför mig.

Man skulle nog nästan kunna kalla sminket för minfristad. Det är med det jag utrycker min fantasi, det är där jag sitter när jagdiskuterar med mig själv, och det är där jag sitter när jag bara behöver kopplabort världen en liten stund. Den känslan jag får i kroppen är svår att sättaord på, men jag vet att jag blir lycklig och jag tror att andra kan känna sammakänsla när de gör någonting som de älskar. För egentligen handlar det bara omatt hitta något som du älskar, där du kan uttrycka dig och känna dig fri. Ochdet kan jag göra genom sminket.

För när jag sätter mig där vid min favoritplats mårjag bra. Jag mår bra av att få vara själv, och skapa fina saker på mig självmed hjälp utav smink. Tänk då, att jag får göra det jag älskar varje morgon närjag vaknar. Oftast blir det samma sminkning varje dag i skolan, därför blir detextra roligt på helgerna när man hinner göra lite mer utav det. Och vissamorgnar innan skolan har jag seriöst funderat på att gå upp en stund tidigarebara för att kunna sminka mig lite extra någon dag. Men det slutar alltid medatt jag övertalar mig själv om att sömnen faktiskt är viktigare.

Dessutom, vem älskar inte att få spendera pengar påsaker de verkligen vill ha? Tänk er då lyckan som finns i min kropp varendagång jag beställer hem eller köper nytt smink. Och då ska vi inte ens prata omnär jag går in i en sminkaffär. Då gör hjärtat volter i bröstet på mig. Det ärdyrt det vet jag, men att få spara pengar och sedan kunna köpa den paletten duvelat ha så länge..! Det är extremt roligt, samtidigt som spontanköp ocksåuppskattas utav mig -men desto mindre utav plånboken.

Något annat som också är väldigt roligt med smink äratt man kan sminka andra. Man får prova på att sminka på olika sorters ögonformeroch ansiktsformer. Det leder till att det blir en liten utmaning i sig att fåpersonen att se så bra ut som möjligt. Och alla som känner mig vet att jag intebackar för en utmaning i första taget, och absolut inte när utmaningen harnågot med smink att göra.

Men det tog ett tag innan jag hittade vad min passionvar. Jag har provat på att spela fotboll men den ”karriären” varade endast tvåträningar, jag har gått på gymnastik i många år och jag simmade väldigt länge. Närjag simmade kopplade jag också av på ett speciellt sätt, men det är långt ifrånlika skönt som när jag kopplar av när jag sminkar mig. Utöver detta har jagäven provat på dans, skytte och golf. Men min stora passion är alltså smink ochskönhet, allt som har med det yttre att göra. Smink, kläder, skor, olika frisyrerockså vidare. Det skulle kunna gå att göra listan väldigt lång.

Men lika mycket som jag älskar att sminka mig och attha smink på mig, älskar jag att tvätta av sminket på kvällen och att gå utandet. Att få känna den sköna renhetskänslan när man tvättar av sminket påkvällen är nog en utav de bästa känslorna som finns (förutom att vara kär då).

Man skulle nog kunna säga att jag har tvåpersonligheter, en som älskar att gå runt fullt fixad i klänning, med lockigthår och lösögonfransar, och en som går i mjukiskläder, osminkad och håret i enknut. Till skolan kör jag nog på en liten blandning, men den sistnämndapersonligheten är det bara mina nära och kära som har fått se. Men så länge somjag känner mig trygg i mig själv så kan jag gå runt och se ut precis som jagvill.

Jag ska erkänna för er att när jag började skrivadetta kapitel var jag inte säker på att jag skulle få ihop det, och om niskulle förstå hur det är jag känner angående smink och skönhet. Men jag hoppasoch tror att jag lyckades ganska bra med det.

Gillar

Kommentarer