Måndag = Favoritdag

Godmorgon hjärtan! Måndag idag och många av er har nog eller börjar nog skolan idag, eller är jag helt ute och cyklar? Jag börjar skolan på torsdag men det känns som att det är många som redan har börjat, man aja det var inte det detta inlägg skulle handla om. Utan det ska handla om alla bra fördelar med att det är måndag idag och min favoritdag! För jag vet att det är många som inte gillar måndagar, speciellt nu när skola och jobb har dragit igång igen efter ledighet och semester, men måndagar är jättebra för alla er som inte klurat ut det ännu. Så här kommer en lista med fem punkter för varför måndagar är de bästa dagarna i veckan.

1. Det är en nystart. Jag gillar att se varje måndag som en ny start på något bra, om helgen varit dålig eller man har haft söndagsångest så är det bra att försöka omvandla de tankarna till positivitet och tänka att måndagen är en ny dag, början på en ny vecka som bara kan bli bättre än den förra, än så länge så har inget dåligt hänt denna veckan!

2. Du får träffa alla härliga klasskamrater och jobbkompisar igen. Jag är en sådan person som väldigt sällan träffar mina klasskompisar och andra kompisar på helgerna, gillar att umgås med familjen och Lucas då. Så därför tycker jag att det är så roligt att få komma tillbaka till skolan på måndagar och träffa alla igen och bara ha det sjukt roligt ihop!

3. Man kan unna sig något. Eftersom att måndagar är väldigt ångestfulla för många så kan man göra måndagen till den nya lördagen, unna dig något gott. Köp med en godispåse hem efter skolan och kolla på serier eller internet shoppa lite. Genom att försöka göra måndagen mer positiv med småknep så kommer du snart också att älska måndagar.

4. Det är en ny chans att börja träna. Denna punkten hänger ihop med punkt ett ganska mycket men jag är en sådan person som har lite lätt för att falla ur rutiner på helgen och då inte tränar. Inte för att jag tränar mycket men jag försöker att vara ute och gå ganska ofta och blandar ibland in lite styrka. Men på helgerna tappar jag ofta det vilket gör mig ännu mer motiverad att komma igång med träningen igen på måndagarna.

5. Har du en produktiv måndag blir resten av veckan också produktiv. Jag upplever det själv som att om jag är produktiv på måndagen så blir resten av veckan generellt mer produktiv. Skulle måndagen inte bli särskilt produktiv och bra kan man alltid starta om igen på tisdagen ;)

Gillar

Kommentarer