Lycka

Vad är lycka och när känner man sig riktigt lycklig över något?När är det egentligen meningen att man ska känna sig lycklig? Ja på de frågorna finns det nog inget riktigt bra svar på, då jag upplever att lycka är olika för att personer. Något som jag blir väldigt lycklig av kanske någon annan ser som skräp eller slöseri med tid. Det är det som gör att jag tycker det är så roligt att träffa nya människor. Dessutom är det en sak som gör mig lycklig och jag får nya vänner, det kan väl inte bli särskilt mycket bättre? När jag träffar nya människor får jag också reda på vad som gör dem lyckliga. Kanske blir de lyckliga över något som jag aldrig tänkt på som kommer att bli en av de sakerna som gör mig lycklig. Lycka är ett väldigt stort ämne som är roligt att prata om. Därför tänkte jag dela med mig av några saker som gör mig extra lycklig.


Veta att jag och min familj mår bra.

Det är inget jag går och tänker på hela tiden men jag vet många som inte mår bra och är sjuka och som tur är har min familj klarat sig väldigt bra. Det blev en liten dipp i höstas när mamma blev sjuk i depression men hon är på bättringsvägen och man ser hur mycket bättre hon mår idag jämfört med för ett halvår sedan och det gör mig lycklig. Visst hon äter medicin men för min del får hon gärna göra det så länge som hon mår bra och själv känner att det hjälper.

Upplevelser

Jag är en sådan person som älskar att få vara med om nya saker och tackar inte nej i första taget. På min "att göra" lista finns det hur mycket saker som helst, tror att det börjar bli upp mot en 100 grejer nu men det är roligt och jag har dessutom en hel livstid att göra det på så jag tror att jag kommer att klara av att göra de flesta sakerna.

Nu på lördag på min konfirmation har jag önskat mig upplevelser och även andra saker såklart men jag känner personligen att jag får ut mer av saken om jag får göra något än om jag går och köper något. Och så har jag ett minne för livet.

Mina vänner

Veta att jag har vänner som jag kan lita på till 110% och bara känna tryggheten i att de alltid finns där. Så om det är en liten skit sak eller något som är väldigt jobbigt. Det är en skön känsla och den gör mig lycklig. Att få känna sig behövd och älskad så om det är från vänner, partner eller familj så är det en väldigt skön känsla. Jag kommer inte att skriva några namn här men mina absolut bästa och finaste vänner vet vilka de är.

Snäll kommentar eller komplimang

När någon du inte känner kommenterar på din bild på instagram eller facebook visst känns det lite extra roligt än om det hade varit din bästa vän. Vissa kanske tycker att det är lite uppmärksamhets sökande men då får ni tycka det för ni kan inte säga att ni inte blir glada när någon kommenterar till exempel "Fin, snygg eller söt" på en av dina selfies. Där måste ni hålla med mig.

Sedan komplimanger över huvud taget gör mig lite extra glad. Det är samma sak här, kommer komplimangen från någon du inte känner särskilt bra eller inte alls känner. Jag försöker att varje dag ge minst en komplimang till någon som jag inte känner så bra och det tycker jag att ni också ska göra.

Nytt smink

Några av er kommer säkert tycka att detta låter helt sjukt men jag blir glad/lycklig av nytt smink då det är mitt intresse. Precis som att det är väldigt många som blir glada över att spela fotboll så blir jag glad över att köpa eller få nytt smink.

Ny städat rum

Det är inte jätteofta jag städar hela mitt rum och med det menar jag att man verkligen rensar och slänger massa saker men när man väl gör det så känns det riktigt bra plus att man kan köpa nya fina saker till rummet eller nya kläder när man rensar ut. Dessutom är det extremt skönt att komma in i ett alldeles ny städat rum.

Bloggen

Min blogg är inte så stor men det är så roligt när man går in och kollar statistiken och den har ökat och att veta att det faktiskt är en del som läser det jag skriver och kollar på mina bilder. Det är en märklig känsla men det är en känsla som jag verkligen gillar. Och om någon skulle gilla ett inlägg eller kommentera så värmer det lie extra i hjärtat.

Gillar

Kommentarer