Lite nytt att läsa

Någonting jag verkligen gillar att göra på sommaren är att läsa. Så nu när vi ska åja till Gotland nästa vecka så har jag beställt hem två nya! Jag har läst andra böcker utav båda författarna innan och jag gillar verkligen deras böcker!

Den ena boken är "Efter Alaska" eller "Looking for Alaska" som original titeln är och den är skriven utav John Green. Jag har tidigare läst tre andra böcker utav Green och då har jag läst "Förr eller senare exploderar jag", "Pappersstäder" och " Katherine-teorin" och jag tyckte att alla dem var riktigt bra, jag gillar verkligen sättet som Green skriver på! Så när jag bestämde mig för att köpa några böcker så sökte jag direkt på John Green för att se vad som kom upp. Han har några andra böcker också men eftersom att de inte är översatta till svenska och jag är för lat för att läsa på engelska på semestern så kunde jag ju inte köpa dem tyvärr. Vi får hoppas på att de kommer på svenska snart.

Så här står det på baksidan:

Före: Miles Halters vardag hemma hos föräldrarna och i skolan tråkar ut honom till vanvett. Det enda som roar honom är berömda personers sista ord... Något måste hända! Miles bestämmer sig för att gå de sista åren i High School på ett internat i stekheta Alabama.

Efter: Rum 43 på Culver Creek. Rumskompisen översten. Några hus längre bort: Alaska Young, den smartaste, knäppaste och sexigaste tjej Miles någonsin träffat. Första vännen, fyllan, svanen och rävmössan, första gången någon du älskar dör.

Den andra boken jag beställde hem är "Femtio nyanser av frihet" vilket är den tredje och sista boken i trilogin om Anastasia Steele och Mr Grey. Jag har innan läst de båda böcker som är innan denna och de heter "Femtio nyanser av honom" och "Femtio nyanser av mörker". Jag tycker att båda böckerna har varit väldigt bra och de är svåra att lägga ifrån sig när man väl har börjat läsa. Som tur för min del och många andra så finns det även en fjärde bok där man får följa Mr Greys tankar. Eftersom att man i dessa tre böcker endast får följa Anas tankar.

Så här står det på baksidan:

När den unga litteraturstudenten Anastasia Steele träffade Christian Grey föll hon handlöst och de inledde ett passionerat förhållande. Ana blev både chokad och skrämd av hans sexuella preferenser. Hon krävde mer av Christian. Fast besluten att få behålla henne går han med på det.

Nu har de allt: passion, närhet, rikedom och en värld full av möjligheter. Ana vet att det inte kommer att bli lätt att älska och leva med Christian. Hon måste på något sätt dela hans livsstil utan att förlora sig själv. Samtidigt måste Christian kämpa med sitt kontrollbehov och ta itu med sitt förflutna.

Just när det verkar som att de tillsammans lyckats överbrygga alla hinder tycks ödet utsätta Ana för det hon fruktar allra mest...

Om de är lika bra som de andra böckerna jag läst av dessa författarna är svårt att säga nu innan. Men jag lovar att berätta vad jag tyckte om dem så fort jag har läst ut dem.

Gillar

Kommentarer

Smattochgott
Smattochgott,
ÄLSKAR Johns böcker!
nouw.com/smattochgott