Key Lime Pie

Till mitt kalas i lördags så gjorde jag denna Key Lime pajen och jag har aldrig tidigare varken smakat eller bakat en Key Lime paj men jag blev så nöjd. Tyckt verkligen att den var jättegod! Tror dessutom att mina gäster också tyckte det, det verkade som det i alla fall. Så någon annan gång i framtiden ska jag absolut göra en ny sådan här. Förhoppningsvis blir den ännu lite bättre den gången då jag vet hur jag ska göra. Om ni är intresserade av att testa göra den här pajen så kommer receptet här.

Pajskal
100 g Smör
15 st Digestivekex
2 msk Socker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Fodra en pajform med löstagbar kant med smulorna. Tryck ihop med fingrarna tills du har ett täckande skal över hela formen. Grädda i ugnen i 15 minuter. Låt skalet svalna av på ett galler.

Limefyllning
1 burk Kondenserad mjölk
1 1/4 dl Pressad limesaft + skalet från 1 limefrukt
1 msk Vaniljsocker
2 st Äggula
2 st Ägg

Sänk ugnen till 170 grader. Blanda med en slickepott kondenserad mjölk, limesaft och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter. Fyll fyllningen i pajskalet och baka i ugnen i cirka 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler. Sätt sedan pajen i kylen i cirka 2 timmar.

Italiensk maräng
3 1/3 dl Socker
1 1/4 dl Vatten
4-5 st Äggvitor

Koka upp socker och vatten till 121 grader. Under tiden kan du vispa äggvitorna på medelhög hastighet. Häll sockerlagen med tunn stråle över äggvitorna medan de konstant vispas på max i mixern. Vispa tills den svalnat av och sedan är den klar att användas!

Garnera pajen med marängen och bränn med brännare om möjlighet finns. Toppa med säsongens eller favoritens färska bär eller lime.

  • Recept

Gillar

Kommentarer