Hur det känns att börja gymnasiet

Igår om två veckor, alltså om 13 dagar börjar jag gymnasiet. Och jag vet att det inte kommer vara några riktigt dagar de första dagarna där men måndagen efter det börjar det på riktigt eftersom att vi ska få lära känna våran nya klass lite och även de som går i tvåan och trean så har vi tre stycken "lära känna" varandra dagar. Jag ser fram emot att börja gymnasiet och tycker att det ska bli jätteroligt. Så därför tänkte jag dela med mig om mina tankar angående gymnasiestarten.

- Jag tycker som sagt att det ska bli väldigt roligt och spännande att börja gymnasiet. Jag ser inget negativt i det ännu i alla fall. Det är ju bra! Dessutom ska det bli roligt att se vilka som ska gå i min nya klass och det bästa utav allt är ju att jag bara kommer gå med sådana personer som själva också har valt att läsa samhällskunskap. Så det är något jag ser fram emot extra mycket, att slippa tjatet på personerna som inte vill vara i skolan.

- Jag har hört väldigt mycket bra om KCM som skola och hört bra om lärarna. Därför tycker jag att det ska bli roligt att få skapa mig en egen uppfattning om hur skolan och lärarna är. Dessutom håller jag tummarna för att skolmaten är godare.

- Ett minus som jag kan se i det här, fast man ska ju vara positiv om nya saker. Men det är alla inlämningar som vi antagligen kommer att få. Som är sådär långa att man nästan glömmer bort dem. Det känns väl lite jobbigt. Men det kommer säkert att bli bra ändå!

- Jag tror även att gymnasiet kommer att vara den roligaste tiden under min skolgång. Jag har en stark tanke om det och alla som jag har pratat med tycker att gymnasiet är en utav de bästa perioderna i deras liv. Jag ser fram emot kanske träffa nya vänner som kommer räcka livet ut. Få göra en massa roliga saker och allt möjligt som gymnasiet har att erbjuda.

- Jag får börja använda min nya väska! Jag vet att det inte riktigt har till saken att göra och att jag kan använda den innan också. Men det är ju typ till skolväska som den är tänkt så därför måste jag ha med det.

Detta var alltså fem tankar som jag har inför att börja gymnasiet. Ni som också ska börja gymnasiet, vad har ni för tankar angående det? Och ni som har gått eller börjar tvåan eller trean, vad tycker ni att man bör tänka på?

Gillar

Kommentarer

agnesmathildas
agnesmathildas,
Vad härligt att du har en så positiv inställning till det, jag lovar att det kommer bli super! Jag var otroligt nervös när jag skulle börja ettan förra hösten, men det gick jättebra. Jag bestämde mig bara för att inte visa min nervositet och istället vara öppen, social och prata med alla i klassen. Det tror jag är det viktigaste - att vara öppen och inbjudande. Ha så kul och lycka till! 😊
nouw.com/agnesmathildas