Höga krav på sig själv

Som jag nämnde i ett inlägg igår har jag ganska höga krav på mig själv när det gäller skolan. Jag vill alltid vara bäst på allt när det kommer till skolan. Det har alltid varit så och jag jobbar på att det ska bli bättre vilket det också har blivit. Jag försöker tänka på det innan varje gång vi får tillbaka ett prov att jag ska vara nöjd hur det än gått. Ofta fungerar det men inte alltid. Det finns bättre och sämre dagar precis som med allt annat. Dagar som är sämre kan jag bli väldigt besviken på mig själv om jag bara har något litet slarvfel.

Jag kommer ihåg en gång i femman när vi hade gjort ett arbete om Skandinavien och jag valde att skriva om Åland. När vi fick tillbaka arbetena hade jag missat att skriva om en sak som jag dessutom hade pratat med min lärare om och hon sa att det var okej. Ändå började jag stor gråta och kände mig misslyckad. Det var första gången som jag reagerade på det sättet på grund av någonting i skolan.

Idag när vi får tillbaka uppsatser och prov så känns det bra 9/10 gånger men den där 10 gången så känns det fel, jag vet inte alltid varför. Senast jag bröt ihop över ett prov var när vi fick tillbaka våra engelskaprov. Jag gillar inte engelska och är inte särskilt intresserad utav av det men jag gör mitt bästa. Mitt prov var godkänt och min grammatik har blivit mycket bättre sedan sist men jag hade en del stavfel vilket såklart sänkte mina poäng. Jag blev ledsen men jag pratade med min engelskalärare och det kändes bättre efteråt.

Vi på våran skola får reda på nästan alla våra betyg muntligt ungefär en vecka innan avslutningen. Det är typ de två värsta veckorna i mitt liv. Veckan innan skolavslutningen och veckan innan julavslutningen. Vissa betyg är enklare att få reda på medan andra är värre. Det är nog de två veckorna på hela året som jag gråter allra mest. Jag fäller en tår nästan varje gång jag får reda på ett nytt betyg. Men som sagt så försöker jag jobba på det och jag tycker det går bättre för varje gång. Kände bara att jag ville dela med mig av detta då jag vet att det är fler som också har ganska höga krav på sig själv. Kram!

Gillar

Kommentarer