Hemlängtan

Hemlängtan, detta ord som i sig har en sådan stor innebörd och egentligen kan betyda att man längtgar "hem" till flera olika saker. När jag nu har flyttat för andra gången så har hemlängtanen kännts betydligt mindre och flytten i sig har kännts väldigt mycket bättre om man jämför med förra hösten. Mycket av det beror antagligen på att Lucas och jag flyttade tillsammans eftersom man då alltid har varandra att komma hem till. Men igår när jag stod på perrongen och väntade på tåget för att åka till Helsingborg slog det till som en knut i magen. Jag läntade hem! Visserligen kändes det bättre redan när jag kom bort till skolan och träffade mina kompisar och sedan ännu bättre på kvällen när jag kom hem till lägenheten och Lucas redan var här. Men att säga att det inte ska bli skönt att åka hem till Markaryd och få träffa mamma och pappa i helgen vore en ren lögn.

På ett sätt är det lite skönt att ha hemlängtan ibland, speciellt när man har något fint och härlgit att komma hem till!

Här har ni dagens glada men extremt trötta Maja som ska försöka hinka i sig en eller två koppar kaffe innan dagens första av två föreläsningar börjar! <3

Gillar

Kommentarer