Favorit serier

Jag kollar mycket hellre på serier än på filmer och för tillfället har jag tre serier som är mina absoluta favoriter och därför tänkte jag dela med mig av dem med er. Serierna är väldigt olika varandra och jag tror att det kan vara därför jag gillar dem alla på olika sätt.

Glee utspelar sig på McKinley High, ett typiskt gymnasium i Lima, Ohio och handlar om en kör, "Nem Directions", dröm att vinna nationalmästerskapen. William Shuester, en spanskalärare på skolan som själv varit med i kören i hans ungdom, bestämmer sig för att ta över Glee-kören efter att hans föregående kollega anklagats för att ha besvärat elever sexuellt.


En utav mina absoluta favorit serier, älskar den! Det är drama, mycket tankar och bra musik. I mina ögon kan en serie inte bli mycket bättre. Många av låtarna är låtar som vi alla känner igen och sedan går iallafall jag väldigt ofta och nynnar på dem.

Modern family är en Amerikansk komediserie om det komplicerade livet hos en amerikansk familj. I centrum står Jay Pritchett som har vuxna barn, barnbarn, en ung vacker fru och nyfött spädbarn. Det är ingen lätt uppgift att försöka hålla ihop familjen när alla har starka viljor, men när det gäller ställer de alltid upp för varandra.


Humorn i den här serien faller verkligen mig i smaken och man sitter och småskrattar hela tiden om man nu har så dålig humor som jag har. Sedan är hela familjen så stor och härlig vilket gör att man önskar att man var en av dem.

Piper Chapman, en ung kvinna, har i ungdomen smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän, Alex. Strax innan brottet blir preskiberat blir hennes roll upptäckt. Istället för att riskera en hård dom, går hon med på att sitta 15 månader i fängelse. Hon konfronteras med hur fängelselivet skiljer sig från livet utanför murarna så fort kommer in i kvinnofängelset. Hon lyckas göra sig ovän med Red, den intern som är ansvarig för fängelseköket, vilket gör att hon inte får någon mat. Dessutom stöter hon på uppdelning mellan vita och svarta, homosexualiteten och sitt ex, Alex, som också sitter i fängelset.


Jag var nog bland de sista i hela världen som började kolla på OITNB och jag förstår varför den har blivit så populär som den faktiskt är. Jag fullkomligt älskar serien men ett minus är att avsnitten är lite långa. Så har ni inte börjat kolla ännu, gör det.


Hoppas att ni kanske har hittat någon ny serie som verkar intressant. Kollar ni på några serier? Vilka isåfall? Jag kanske också kan hitta någon ny favorit.​

Gillar

Kommentarer