En lista med 23 saker jag lärt mig i livet - Regina "Egoina" Katralen

23 saker jag lärt mig i livet utav Veckorevyns krönikör Regina "Egoina" Katralen

När jag läste Veckorevyn igår kväll så är nästan krönikorna längst bak i tidningen de bästa. Och i denna månadens nummer var det en lista med 23 saker som Regoina "Egoina" Katralen hade lärt sig i sitt liv. Och jag tyckte att den var riktigt bra och tänkte därför dela med mig utav den till er.

1. Det är okej att inte vara omtyckt av alla. Det kommer alltid vara någon du inte klickar med eller som inte gillar dig, vänd inte ut och in på dig själv för att tillfredsställa den personen. Det är bara så.

2. O du inte orkar äta upp när du är på restaurang, be om att få maten med dig hem! Snällare för miljön, plånboken och kylskåpet. Dessutom är det nice med lyxiga restaurangrester.

3. Skriv inte elaka saker på nätet och stå alltid upp för vad som är rätt när någon nät hatar.

4. Var ödmjuk. Du kan inte bäst och du vet inte mest. Lyssna på andra och utgå från att du själv kan ha fel.

5. Det är okej att inte skratta åt roliga skämt eller "fåniga killar" som egentligen bara gör dig obekväm. Du behöver inte fjäska, är det inte roligt så är det inte. Punkt.

6. Bemöt alltid dina medmänniskor med respekt och förståelse. Du vet inte hur deras liv ser ut, vad de gått igenom eller vad de handskas med just nu. Var snäll mot alla du möter.

7. Småprata med äldre personer när du kan, som i kön till mataffären eller vid busshållplatsen.

8. När någon säger något elakt, diskriminerande eller "skämtar" över gränsen är det bästa bemötandet frågan "hur menar du nu?" och låt en förklara. Ställ den.

9. Ha bekväma skor på dig. Även om höga, obekväma skor kan vara snygga så är det aldrig värt att inte kunna gå andra hälften av kvällen.

10. Det är okej att vara ledsen och ha en dålig dag. Alla har det och det är inget konstigt.

11. Var källkritisk och fundera alltid på vad avsändaren har dör intresse. Bara för att något sägs eller skrivs så behöver det inte vara sant. Ifrågasätt det som inte känns rimligt och utgå från ditt eget förnuft.

12. Välj dina strider och inse att allt inte är att bråka om. Låt saker passera och låt människor vara mänslika. Vissa konflikter är bättre att bara släppa.

13. Kom ihåg att det mesta du ser i reklam och sociala medier är fejk, onaturligt vinklat, retuscherat, förskönat eller inte på riktigt. Jämför inte dig själv med något som inte finns.

14. Det är okej att ångra sig. Man har rätt att ångra allt från åsikter, till karriärval och partner. Du har rätt att ångra dig och inget står skrivet i sten. Väl en ny väg om du vill!

15. Ta aldrig konflikter i sociala medier. Är du arg eller besviken på någon, ta detta privat och inte på Facebook så att alla kan se. Det blir mer bekvämt för alla parter.

16. Gör ad du vill med din egen kropp och låt aldrig någon annan döma dig eller bestämma över iden. Det är din kropp och bara din.

17. Det är okej att skit i allt ibland., Strunta i att köpa mat och beställa take away, låttvätten vänta en vecka till, ta ett långt bad och lyssna på en podcast.

18. Du måste inte ta alla diskussioner och du har inte ett ansvar eller en skyldighet att alltid behöva förklara för alla som inte förstår. Låt det var om du inte känner för det.

19. Be alltid om extra sås. Oavsett. Allt behöver extra sås.

20. Du kan inte göra mer än vad du gör. Stressa inte upp dig när du ör ditt bästa. Räcker inte det, finns det ändå inte något du kan göra åt saken, du gjorde ditt bästa.

21. Om du vill ta en bild och någon säger "vi gör det sen", ta bilden! "Sen" kommer aldrig att hända.

22. Ha alltid tamponger eller bindor i väskan. Den dagen olyckan sker är du förberedd.

23. Ta inga konflikter på tom mage. Ät först, prata sedan.

De som jag tror att jag behöver tänka mest på att faktiskt komma ihåg är nog 18, 20, 22 och 23. Men rent generellt så tycker jag att alla 23 punkter är riktigt bra!

Gillar

Kommentarer