Dagens ideal

Precis klar med spanska glosorna och än utav glosorna denna veckan är ordet ideal. Jag tycker inte om det ordet då jag tycker att det klingar negativt i mina öron. Kapitlet vi jobbar med nu handlar om att beskriva sin idealkille. Varför inte bara kalla det för drömkille? Jag säger det, jag sa till min lärare när vi fick läxan att jag kommer säga dröm och inte ideal. Hon var helt med på mina tankar och sa att det var okej så länge jag visste att det egentligen betydde ideal. Men vad är egentligen en idealkille eller idealtjej? Är det så jag vill att min framtida kille ska se ut och vara. Är det så höga mina krav är på killarna kommer jag aldrig någonsin att träffa den rätta. Såklart att man får drömma och önska att enns idealkille ska finnas på riktigt. Men det gör han ju inte. Eftersom att min idealkille eller min bästa väns idealkille är bara killar vi har drömt ihop. De finns ju inte på riktigt.

Sen såklart handlar inte bara ideal om hur min drömkille ser ut, det finns ideal om den "perfekta" kroppen på en tjej och kille. Jag kommer att utgå från en tjej då det är enklast för mig att relatera till. Bilden av den "perfekta" (som jag satt inom " för att alla är perfekta på sitt vis) kroppen hur är den? Kommer vi någonsin att leva upp till det perfekta? Eller när vi äntligen tycker att vi är nöjda kommer det komma massa nya extrema saker man ska göra för att bli ännu mer perfekt. Eller kommer någon att kommentera något elakt om oss då för att de ska känna sig mer perfekta. Är det det världen går ut på att få känna sig perfekt? Den "perfekta" kroppen tror jag många skulle beskriva som något liknande detta. En platt mage, tränad och fast rumpa, smala lår med thigh gap, smala armar, lagom stora bröst, långt hår och snygg. Men det som är snyggt i mina ögon kanske inte är snyggt i någon annans ögon.

Ska man se ut så kommer man nästan att se ut som en levande barbiedocka och det tror jag egentligen inte det är särskilt många som vill. Men ändå eftersträvar vi alla den perfekta kroppen. Jag har inte thigh gap, platt mage eller smala lår inte heller har jag ett långt svall då jag valde att klippa mitt ganska kort i höstas. Men ändå är jag nöjd med min kropp, jag gillar den för att den är min. Såklart att jag också kan känna att jag vill ha en annan kropp, en sådan som man ser på bilder. Men då tänker jag att de flesta av dem ändå är redigerade och att jag faktiskt mår bra i min kropp.

Men tillbaka till ideal. Jag tror att det är tjejer som ofta sätter ett ideal och inte är nöjda förrns de når sitt ideal/mål. Det är liksom inte killarna som sätter ett ideal på oss tjejer utan det är oftast vi själva som gör det. Jag googlade runt lite för att se hur dagens idealkvinna ser ut. Högst upp hamnar en artikel från nyheter24 där både män och kvinnor har fått säga vad de tycker om en idealkvinna. Kvinnorna på bilderna är inte alls lika varandra och där ser man hur olika en man och en kvinna tänker. Bedöm skälva hur ni tycker att de båda kvinnorna ser ut. Ni hittar artikeln här. 

Det jag egentligen ville säga med det här inlägget var att alla är perfekta precis som de är. Ändra inte på dig för någon annans skull och va alltid precis så som du vill vara. Klä dig som du vill, sminka dig om du vill och glöm inte bort att älska dig själv. Kram!

Gillar

Kommentarer