Att slänga mat

Som sagt har jag prao denna veckan på Ekebacken och det är jättebra. Idag har jag stått väldigt mycket i disken, både sköljt av innan sakerna ska in i diskmaskinen och ställ tillbaka efteråt. Det blir väldigt mycket disk om man säger så. Men tillbaka till det jag tänkte på.

Idag efter lunchen var det väldigt mycket mat som slängdes. En ganska stor kastrull med potatismos som bara åkte rätt ner i soptunnan och lika så ett stort fat med Nasi Goreng som inte gick att spara. När jag stod där och hällde ut maten kände jag mig som en riktigt hemsk person eller inte hems men det jag gjorde var hemskt. Det sitter tiggare utanför affärerna här och barn i Afrika dör på grund av att de är undernärda. Medan vi här bara häller ut maten som blir kvar. Nu säger jag inte bara att detta sker här utan det sker överallt på hotell och restauranger. Visst jag förstår ju också att vi inte kan rädda alla de personerna men vi kan iallafall försöka tänka på att inte slänga så mycket mat.

Tänk på alla de hotellen vi bor på när vi är på utlandssemestrar eller i Sverige för den delen. Hur många sådana hotell finns det inte? Och här går vi och alla de hotellen och slänger ut mat som om det inte skulle vara någon större fara. Fast för oss så är det ju inte det heller.

Vad ska vi göra för att slänga mindre mat? Någon av er som har en bra idé om det får ni gärna kommentera. Kram!

Gillar

Kommentarer