A trip down memory lane: Mars månad

Idag vaknade vi upp till ett grått, blåsigt och snöigt Lund, kanske inte riktigt det man hade tänkt och hoppats på, men så är det ibland, vi befinner oss ju bara i början/mitten på mars.

Men om vi bortser från snön så är våren nog min absoluta favoritårstid eftersom det ligger så mycket förväntningar i luften då, vintern är påväg att försvinna och sommaren närmas sig. Att det sedan är min födelsedagsmånad gör ju inte saken sämre heller. I år är ju situationen som den är och inte heller mars månad kommer att vara som den brukar, så därför tänkte jag att vi skulle kika lite på vad jag har gjort i mars de senaste åren.

Mars 2020, jag hade precis fyllt 20 år och hann fira det lite med mina närmsta vänner innan corona slog till ordentlig mot Sverige. Hemundervisningen startade (tänk att jag har haft distansundervisning i ett år nu), vi hade grillpremiär hemma hos mamma och vi var på dop för mina bonussystrars kusin. Utöver det kände jag att jag behövde en förändring och bestämde mig därför för att klippa lugg igen. Väldigt ofta när jag känner att jag behöver en förändring är det just håret som ryker på olika sätt.

Under mars månad 2019 passerade vi 100 dagars sträcket till studenten, jag hade fått hem min studentmössa och de sista förberedelserna angående kläder och likande fixades. Jag kommer ihåg att jag trivdes så bra i skolan och kan fortfarande sakna KCM ibland. Jag jobbade på TeamSportia på lördagarna och hade fullt upp mest hela tiden. Det är en period jag verkligen kan sakna! Juste, dessutom var mamma och Mattias fullt uppe i renoveringen av huset och vi levde med provisoriskt kök den veckan jag bodde hos dem, de levde ju så alltid under några veckor. Det hade jag verkligen förtränkt helt och hållet.

Mars 2018, vilken månad och vilket år! Under loppet av två dygn fyllde jag 18 och tog körkort så månaden bestod helt enkelt av många rundor i byn och runtom på kvällarna efter att jag hade fått låna bil av antingen mamma eller pappa. En sådan frihet det var att äntligen ha tagit körkort. Utöver det var det nog en ganska vanlig månad, jag firade min födelsedag i flera omgångar, gick i skolan, hängde med kompisar och bara njöt av att få vara just 18 år!

Gillar

Kommentarer